Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Γεωπολιτικός - στρατηγιστής στο "βήμα" του ΕΜΟΤ


Η χώρα μας βιώνει μια πρωτοφανή σε ένταση και έκταση κρίση, που έχει ξαφνιάσει όλους μας. Δεν υπάρχει τομέας του δημόσιου βίου και της κοινωνίας γενικότερα, που να παραμένει ανεπηρέαστος.







Και αυτό λίγα χρόνια μετά τις ευοίωνες προοπτικές των Ολυμπιακών Αγώνων και τη συνεχιζόμενη ροή κοινοτικών κονδυλίων, το συνολικό ύψος των οποίων εγγίζει μυθικά ποσά. Παρόλα αυτά είμαστε μια ανάσα από το εφιαλτικό «δυστυχώς επτωχεύσαμεν», που θα ανακοινώσει κάποιος νέος Τρικούπης!


Πολλά και βασανιστικά τα ερωτήματα για το πώς και το γιατί φτάσαμε σε αυτή τη δεινή θέση, ποιοι είναι οι ένοχοι και ποιοι οι συνένοχοι. Το κύριο, όμως, ερώτημα που παραμένει αναπάντητο και χρήζει διερεύνησης, εάν όχι απάντησης, είναι εάν η κρίση αυτή είναι αναστρέψιμη και ιάσιμη ή θα αφήσει μόνιμη «αναπηρία» στο εθνικό και κοινωνικό Σώμα.

Από τους πλέον κατάλληλους αναλυτές, για να ανιχνεύσει την πορεία αυτής της κρίσης και να καταθέσει τη δική του μαρτυρία ως προς την έκταση και τις επιπτώσεις της στα λεγόμενα εθνικά μας θέματα, καθώς και να προτείνει διεξόδους φυγής προς τα μπρος, είναι ο δρ. Στρατηγικής, Γεώργιος Μούρτος.


Ο Γ. Μούρτος, έχοντας κάνει σπουδές σε βρετανικά πανεπιστήμια, μεταπτυχιακές εξειδικεύσεις στην Αυστρία, τη Νορβηγία και την Ταϊβάν, πολυταξιδεμένος σε κάθε γωνιά του πλανήτη, με πλούσιες βιωματικές εμπειρίες για τη λειτουργία τού διεθνούς συστήματος, καθώς και με πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία στον τομέα της στρατιωτικής διπλωματίας και στην ανώτατη εκπαίδευση ως διδάσκων θέματα διεθνούς πολιτικής και στρατηγικής, θεωρείται ο ειδήμων που θα φωτίσει το πρόβλημα και θα διαφωτίσει κάθε ενδιαφερόμενο συντοπίτη.

Ο Εκδρομικός και Μορφωτικός Όμιλος Τρικάλων (E.M.O.T.), στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δραστηριοτήτων του για την ενημέρωση των συμπολιτών μας επί ζητημάτων επικαιρότητας, διοργανώνει εκδήλωση στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Τρικάλων (Βενιζέλου 1) το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011 στις 19.00, με θέμα «Η Ελλάδα στην εποχή της κρίσης και της στασιμότητας. Μια γεωπολιτική θεώρηση» και ομιλητή τον δρ. Γεώργιο Μούρτο.



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου