Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Πες τα ρε Πρίφτη...


Αν τους ενδιέφερε η υγεία μας, θα φρόντιζαν να έχουμε ένα παρκο στη γειτονιά μας, θα έκαναν το δάσος στο Λογγάκι αστικό και όχι φωλιά ξενοδοχείου…




Αν τους ενδιέφερε η υγεία μας θα φρόντιζαν να τιμωρήσουν έστω κι έναν που ρυπαίνει τον Ληθαίο με βοθρολύμματα (αλήθεια ο αγωγός πίσω απο το Τζαμί ακόμα ρίχνει καφεγκρί υγρά που μυρίζουν σκατό μέσα στο ποτάμι δημιουργώντας αρώματα στις τάξεις του 2ου Δημοτικού), θα φρόντιζαν να λειτουργούν εκκοκκιστήρια με άδεια όπως αυτό της ΕΑΣ στο Μεγαλοχώρι...

Αν ήθελαν την υγειά μας θα φρόντιζαν να μην υπάρχει ούτε μια παράνομη χωματερή...

Αν τους ενδιεφερε η υγεια μας, ακόμη και στο στενό πλαίσιο του καπνίσματος, θα απαγόρευαν την καλλιέργεια καπνου, την επεξεργασία και εμπορία των προϊόντων του.

Αυτό όμως που κάνουν τώρα είναι φασιστικά καψόνια! Αφού επέτρεψαν ή και επιδιώξαν να δημιουργηθεί η εξάρτηση από τον καπνό επί δεκαετιες και αφού την υπερφορολόγησαν τώρα παίζουν με τα μυαλά μας και λένε «ναι, σου έφτιαξα την εξάρτηση, τωρα σου απαγορεύω να την ικανοποιείς ΟΧΙ ΠΑΝΤΟΥ, για να γλυτώσεις κι εσύ και οι γύρω σου και το συστημα υγείας από τις αρρωστιες τις συνδεόμενες με το κάπνισμα, αλλά ΟΠΟΥ ΣΕ ΔΙΑΤΑΞΩ ΕΓΩ».

Καπνιστές... οι νέοι εχθροί της πατρίδος. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που έχουν αποτύχει παταγωδώς στη δημιουργία ενός κράτους δικαίου, θα πάρουν το αίμα τους πίσω με τον αντικαπνιστικό νόμο.

Έτσι δεν πειράζει αν είσαι λαμόγιο πολιτικός, κλέφτης, λαθρέμπορος, απατεώνας, εκβιαστής, έμπορος ανθρώπων, αρκεί να μην είσαι καπνιστής. Και ρουφιάνος αν είσαι δεν τρέχει τίποτα. Είσαι χρήσιμος καθώς θα καταδίδεις και κανέναν διπλανό σου καπνιστή.

Είμαστε στην άκρη του γκρεμού και τώρα θυμηθήκαμε οτι αφήσαμε τον θερμοσίφωνα ανοιχτό. Εκτός κι αν όλο το σκηνικό στήνεται για να συνηθίζουμε στις απαγορεύσεις. Σήμερα σου κόβουν το κάπνισμα, αύριο το βήχα, μεθαύριο το μισθό, σε μια βδομάδα κάθε ελπίδα…

Πριν 35-40 χρόνια το μητρικό γάλα θεωρείτο υποδεέστερο των βιομηχανικών παρασκευασμάτων και οι παιδίατροι συνιστούσαν την διακοπή του θηλασμού και την διατροφή των παιδιών με σκόνες.

Πέρυσι και φέτος προσπαθούν να κάνουν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τη γουρουνογρίππη που δηθεν θα αποδεκατίσει τους ανεμβολίαστους.

Αυτή η πρεμούρα της επιβολής των εκάστοτε ορθοτήτων είναι πολύ πιο επικίνδυνη από τον υπαρκτό κίνδυνο για την υγεία του καπνίσματος και άλλων ανθυγιεινών συνηθειών.

Είναι τόσο ψεύτες. Τόσο ανόητα επαναλαμβανόμενοι, τόσο προβλέψιμοι. Ευτυχώς, έστω και αργά οι Ελληνες αφυπνίζονται.
Έχω την εντύπωση πως είναι επιτακτική η ανάγκη να δοθεί ένα ΤΕΛΟΣ σ’αυτόν τον πρωτόγνωρο, πολυμορφικό ζόφο δίχως τέλος!
Αλήθεια , σε επόμενο στάδιο, τι προτίθεται να μας επιβάλλουν;

Να κουβαλάμε κλανομετρητές και να καταθέτουμε τα δεδομένα τους στην εφορία, για να φορολογούμαστε ανάλογα με το μεθάνιο που εκπέμπουμε ως ρύπο στην ατμόσφαιρα;


Πρίφτης,
και με την ελευθέρωση των κλείστών επαγγελμάτων
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Δημοσίευσέ το στο:

1 σχόλιο:

  1. Η απαγόρευση του καπνίσματος είναι σωστό μέτρο και πρέπει να εφαρμοστεί. Το γεγονός οτι δεν εφαρμόζονται άλλοι νόμοι, συχνά για πιο σοβαρά ζητήματα, δεν μπορεί να είναι δικαιολογία να μην εφαρμοστεί ούτε αυτός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή