Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Ντίξον: «Πολυσύνθετος παίκτης ο Μπιγκς» το νέο απόκτημα της ομάδας του ΑΣ Τρίκαλα


Με τα καλύτερα λόγια μίλησε στο επίσημο σάιτ του ΑΣ Τρίκαλα για τον Τάιρελ Μπιγκς,...



... το νέο απόκτημα της ομάδας, ο Τζέιμι Ντίξον, προπονητής του Πίτσμπουργκ στο οποίο αγωνιζόταν ο Αμερικανός φόργουορντ, αλλά και προπονητής της Εθνικής ομάδας των ΗΠΑ κάτω των 19 ετών που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νέας Ζηλανδίας κερδίζοντας μάλιστα στον τελικό την δική μας Εθνική ομάδα.

Μιλώντας για τον Μπιγκς ο Τζέιμι Ντίξον σημείωσε: «Ο Ταίρελ είναι ένας εξαιρετικός νέος, ένα καλό παιδί που αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ σε τέσσερα χρόνια καθώς ήταν πολύ καλός φοιτητής . Πάνω απ’ όλα όμως είναι ένας εξαιρετικός παίκτης».

Ο προπονητής της ομάδας του Πίστμπουργκ θεωρεί ότι ο Τάιρελ Μπιγκς μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ελληνικού πρωταθλήματος: «Είμαι καλά ενημερωμένος για το επίπεδο του μπάσκετ στην Ελλάδα και πιστεύω ότι ο Τάϊρελ μπορεί να ανταποκριθεί στο υψηλό επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος καθώς είναι ένας παίκτης που έχει κερδίσει παιχνίδια».

Σκιαγραφώντας τον Μπιγκς ως παίκτης τόνισε: «Ο Μπιγκς είναι ένας ομαδικός παίκτης, ένας παίκτης που μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις και να δώσει λύσεις τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Είναι πολύ καλός στα ριμπάουντ αλλά και πολύ καλός σουτέρ».

Ο προπονητής του Τάιρελ Μπίγκς τα τέσσερα τελευταία χρόνια θεωρεί ότι ο Αμερικανός φόργουορντ δεν θα έχει κανένα πρόβλημα προσαρμογής στην Ελλάδα: «Πιστεύω ότι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα προσαρμογής στην Ελλάδα. Είναι ένας καλός νέος με καλό χαρακτήρα και θεωρώ ότι όλα θα πάνε καλά. Εμείς στο Πίτσμπουργκ δημιουργούμε και μία παράδοση με παίκτες που έχουν παίξει με ιδιαίτερη επιτυχία στην Ευρώπη. Πέρυσι για παράδειγμα στην Ελλάδα έπαιζε ο Κένταλ».

Ο Τζέιμι Ντίξον μίλησε όμως και για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νέας Ζηλανδίας όπου ως προπονητής των ΗΠΑ νίκησε στον μεγάλο τελικό την ελληνική εθνική ομάδα: «Δεν περίμενα το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νέας Ζηλανδίας για να δω από κοντά την πρόοδο του ελληνικού μπάσκετ. Έχουν κατακτήσει όλες οι Εθνικές ομάδες της χώρας σας μετάλλια σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια. Στην Νέα Ζηλανδία εντυπωσιάστηκα από τις ικανότητες των παικτών της Εθνικής και από το πλούσιο ταλέντο τους».

Τέλος, ο Αμερικανός προπονητής αποκάλυψε ότι είναι πολύ φίλος με τον Τζόν Κόρφα: «Ξέρω πολλά πράγματα για την Ελλάδα από παλιά αφού μεγάλωσα μαζί με τον Τζόν Κόρφας. Ήταν λίγο μεγαλύτερος από μένα αλλά τον έβλεπα να παίζει στην ομάδα του γυμνασίου. Είχε εκείνο το χαρακτηριστικό τζαμπ σουτ το οποίο το θυμάμαι ακόμη!».








Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου