Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Δεν πληρώνουν τα ενοίκια...


Όξω ρέεεε...
Με εξώσεις προειδοποιεί ο Δήμος Τρικάλων τους καταστηματάρχες της νομαρχίας που οφείλουν





Εξώδικα σημειώματα έλαβαν τις τελευταίες μέρες, από την οικονομική υπηρεσία του δήμου Τρικκαίων, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων που βρίσκονται στο ισόγειο της Νομαρχίας.

Η δημοτική αρχή αποφάσισε να προχωρήσει σ? αυτή τη διαδικασία προκειμένου να εισπράξει τα ενοίκια που οφείλουν πολλοί καταστηματάρχες, αφού το νομαρχιακό κατάστημα είναι ιδιοκτησίας του δήμου.

Σε περίπτωση που οι οφειλέτες δεν καταβάλουν τα ενοίκια σε εύλογο χρονικό διάστημα, η δημοτική αρχή φέρεται αποφασισμένη να προβεί ακόμα και στην έξωσή τους.

Οι συγκεκριμένες οφειλές από ενοίκια, από το 2001 έως και σήμερα, υπολογίζονται σε 300.000 ευρώ, ενώ υπάρχουν καταστηματάρχες που δεν καταβάλλουν το ενοίκιο στο δήμο επί πολλά χρόνια.

Υπάρχει για παράδειγμα ενοικιαστής δημοτικού καταστήματος που δεν έχει πληρώσει ενοίκιο για 10 χρόνια, παρότι οι τιμές των ενοικίων είναι χαμηλές.

Οι καταστηματάρχες έχουν στη διάθεση τους ένα εύλογο διάστημα για να καταβάλουν τις οφειλές τους αναφέρει η αρμόδια αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Βράντζα.

Στο μεταξύ, θετική είναι η ανταπόκριση των ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς η πλειοψηφία τους άρχισε να πληρώνει τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα.

Και σε αυτή την κατηγορία επαγγελματιών υπήρχαν πάντα οι κακοπληρωτές, αλλά μπροστά στον κίνδυνο να βεβαιωθούν τα χρέη τους στην Εφορία αναγκάστηκαν να περάσουν από το ταμείο του δήμου.

Εξάλλου, η χρήση κοινόχρηστων χώρων πρέπει να πληρώνεται, αφού τα τραπεζοκαθίσματα αποφέρουν κέρδη στους καταστηματάρχες και οφείλουν να πληρώνουν τα αναλογούντα τέλη.

«Ευελπιστώ ότι οι οφειλέτες θα ανταποκριθούν μετά τον Δεκαπενταύγουστο» αναφέρει η κ. Βράντζα







Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου