Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2012

Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής « Περιπλανήσεις» του Γέροντα στο Εικαστικό Κέντρο


Με την παρουσία πολλών φίλων της τέχνης, ζωγράφων, εικαστικών και άλλων πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 10 Μαρτίου τα εγκλαίνια της έκθεσης ζωγραφικής «περιπλανήσεις» του Γέροντα στο Εικαστικό ΚέντροΟ Γέροντας παρουσιάζει εικόνες από Ελλάδα και από την καθημερινότητα της πόλης, από την Ελληνική ύπαιθρο, με ευαισθησία και έκφραση, με φαντασία, και λεπτότητα. Με μια απόδοση λιτή και άδολη που οξύνει τις εσωτερικές αναζητήσεις και κατακτά πέρα από τις γνωστές αφετηρίες την αληθινή σημασία των πραγμάτων.


Δουλεύοντας με έμπνευση  και με μεράκι  ο Γέροντας  στα τοπία που ζωγραφίζει κατορθώνει να ανανεώνει «εκ των ενδον» τον τρόπο με τον οποίο όχι μόνο τα βλέπει αλλά τα βιώνει και τα νιώθει.

Είτε πρόκειται για ελιές, για θαλασσινά τοπία, για άγρια δέντρα , για παπαρούνες ο καλλιτέχνης τα βλέπει με τα μάτια της  ψυχής του  και επικοινωνεί μαζί μας μέσα από απειροελάχιστες αλλά πάντοτε ουσιαστικές χρωματικές παραλλαγές


Τα έργα του εμπνευσμένα από την πραγματικότητα και εμπλουτισμένα  με ενεργητική γόνιμη δημιουργία οδηγούν τον θεατή σε δρόμους εφορίας και ψυχικής ανάτασης

Βιογραφικό Γέροντα

Ο Γέροντας γεννήθηκε στο Ξυρονέρι Καρδίτσας.
Σπούδασε Φυσική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονικης και παράλληλα έκανε ελευθερες σπουδές στη ζωγραφική
Μετά το πανεπιστήμιο ταξιδεύει στην Ευρώπη όπου παρακολουθεί εκθέσεις  και μαθήματα σε ελεύθερα εργαστήρια.
Το 1978 οργανώνει την πρώτη του ατομική έκθεση στο Βόλο. Ακολουθούν πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις που οδηγουν σε μια εικαστική, επιτυχή πορεία.
Από το 1978 έως το 2005 πραγματοποιεί εκθέσεις σε πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Αθήνα, Βόλο, Λαμία, Τρίκαλα, Θες/νικη κ.α
Εργα του βρίσκονται σε δημοτικές πινακοθήκες και ιδιωτικές συλλογές
Ζει και εργάζεται στη ΘεσσαλονίκηΗ έκθεση θα λειτουργεί έως και 22 Μαρτίου 2012 στο
ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, Κολοκοτρώνη 8 (δίπλα στην εφορία)
στην αίθουσα τέχνης ΦΟΙΒΟΣ
Ημέρες και ώρες  λειτουργίας:
Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή: 9.00 -14.00 & 18.00 -21.00
Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο: 9.00 - 14.00


Δημοσίευσέ το στο:

1 σχόλιο:

  1. Γεια σας.Είμαι fun του Γέροντα και τον συγχαίρω για την έκθεσή του.Αγαπάω όλα τα έργα του,και μαθαίνω μέσα από την δουλειά και τον χαρακτήρα του.Και εσείς τα στήσατε τόσο όμορφα.Μπράβο και καλή συνέχεια στις εκθέσεις σας-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή