Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

Θεσσαλοί σε αναζήτηση εξοχικών και οικοπέδων στα παράλια της Ηπείρου λόγω Εγνατίας


Στεγαστικές ευκαιρίες στα παράλια της Ηπείρου αναζητούν όλο και περισσότεροι Τρικαλινοί, μια περιοχή που έχει πάρει τα πάνω της τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της Εγνατίας Οδού.



Η ανοδική τάση της παραθαλάσσιας εξοχικής κατοικίας έχει ξεκινήσει εδώ και πέντε χρόνια και σύμφωνα με κτηματομεσιτικά γραφεία που δραστηριοποιούνται στο εν λόγω μέρος τα σκήπτρα της ζήτησης κρατάνε τα Σύβοτα και η Πάργα.

Ηπειρώτες, Μακεδόνες και Θεσσαλοί αναζητούν τη χρυσή ευκαιρία, το οικόπεδο ή τη μεζονέτα που θα βρίσκεται μπροστά στη θάλασσα.

Οι ευκαιρίες πάντως στα παράλια της Θεσπρωτίας δεν είναι πολλές, καθώς όλα τα καλά οικόπεδα έχουν πιαστεί εδώ και χρόνια.

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμη ότι «είναι προφανές ότι όταν υπάρχουν καλά σπίτια ή οικόπεδα (με θέα δηλαδή), αυτά πωλούνται ακριβά. Για παράδειγμα, ένα καλό διαμέρισμα 55 τ.μ. στα Σύβοτα πωλείται περίπου 160.000 ευρώ. Λίγο πιο πάνω από 3.000 ευρώ το τ.μ.

Αν θέλει κάποιος κάτι πιο φτηνό, τότε θα πρέπει να ξεχάσει το σπίτι δίπλα στη θάλασσα τουλάχιστον στα Σύβοτα, αλλά και στην Πάργα, όπου και εκεί το τετραγωνικό μέτρο πωλείται το ίδιο ακριβά. Πιο φτηνά τετραγωνικά μέτρα μπορεί να βρει κανείς στους υπόλοιπους οικισμούς της Πρέβεζας. Εκεί η τιμή ξεκινά από 1.800 ευρώ ανά τ.μ.

Πολλοί πάντως υποψήφιοι πελάτες από Θεσσαλία και Μακεδονία, βλέποντας τις τιμές για μεζονέτα ή διαμέρισμα, κάνουν έρευνα αγοράς για οικόπεδα. Από πέρσι, το ενδιαφέρον από τις δύο αυτές περιφέρειες, λόγω της μικρής πια απόστασής τους από τα παράλια της Ηπείρου, έχει αυξηθεί.

Αρκετοί έχουν απευθυνθεί σε κτηματομεσιτικά γραφεία και έχουν κάνει κάποιες αναγνωριστικές επαφές.

Τα οικόπεδα όμως δεν είναι εύκολο να βρεθούν ούτε και στα παράλια του νομού Πρέβεζας, όπου υπάρχουν περισσότερες διαθέσιμες εκτάσεις. Και αυτό επειδή δεν έχουν προχωρήσει τα σχέδια πόλης στους παραθαλάσσιους οικισμούς. Δεν αποκλείεται η αυξανόμενη ζήτηση για παραθαλάσσια κατοικία να ασκήσει πιέσεις στις τοπικές κοινωνίες για επεκτάσεις των σχεδίων πόλης».

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου