Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

ΠΑΤΕΝΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ! ! !


Κόλπα που θάρθουν κι εδώ...




Στο όνομα του... Θεού!
Δηλώνουν μέλη του ποιμνίου τής «Μίας Αληθινής Παγκόσμιας Εκκλησίας Καπνιστών του Θεού», με τη διαφορά ότι εκκλησιάζονται σε μπαρ της Ολλανδίας. Οι οπαδοί της ισχυρίζονται πως το δικαίωμά τους να καπνίζουν προστατεύεται ως θρησκευτική ελευθερία! «Πιστεύω στην ελευθερία που μας δίνει ο Θεός και αυτή περιλαμβάνει την ελευθερία του καπνίσματος. Έτσι καπνίζω στο όνομα του Θεού», λέει ιδιοκτήτης μπαρ, ενώ κάποιος από τους θαμώνες αναφέρει: «Εάν πρέπει να πιστέψω στον Θεό για να απολαμβάνω ένα τσιγάρο, τότε θα το κάνω».

Στον βωμό της επιστήμης
Τον αυστηρό αντικαπνιστικό νόμο της πλήρους απαγόρευσης κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα ιδιοκτήτρια μπαρ στη Μεγάλη Βρετανία: μετέτρεψε τον χώρο σε «ερευνητικό κέντρο για το κάπνισμα». Οι επίδοξοι καπνιστές χρειάζεται απλώς να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο για το πόσο καπνίζουν και εάν απολαμβάνουν μια ατμόσφαιρα γεμάτη καπνό, και μετά μπορούν να απολαύσουν με την ψυχή τους ένα τσιγάρο. «Έφερε σίγουρα μεγαλύτερη πελατεία και γίνεται στο όνομα της έρευνας, νόμιμα και τίμια» υποστηρίζει η ιδιοκτήτρια. Τα υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας ακόμη δείχνουν το ένα το άλλο ως αρμόδια να επιληφθούν του θέματος!

Γίνε μέλος του κλαμπ!
Το κάπνισμα στα μπαρ απαγορεύεται στο μεγαλύτερο μέρος της Γερμανίας. Οι ιδιοκτήτες βρήκαν όμως «παράθυρο» βαφτίζοντας τα μαγαζιά τους ως ιδιωτικές λέσχες, στις οποίες τα μέλη είναι ελεύθερα να ανάψουν τσιγάρο. Το κόλπο έχει ξεσηκώσει τις αντικαπνιστικές ομάδες αλλά, όπως λέει ιδιοκτήτης μιας από τις «λέσχες», τα τσιγάρα είναι απαραίτητα στην επιχείρησή του.

Το βρήκαμε στα poulitaria






Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου