Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

5,2 εκατομμύρια ευρώ για το Αλιευτικό Καταφύγιο Αγιοκάμπου


Ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Θεσσαλίας παραβρέθηκε στα εγκαίνια του έργου του Αλιευτικού Καταφύγιου Αγιοκάμπου που τελέστηκαν από τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παπαληγούρα.




Το έργο κατασκευάστηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λάρισας και χρηματοδοτήθηκε από το Γ ΠΕΠ Θεσσαλίας. Αφορά στην επέκταση του υφιστάμενου μόλου του αλιευτικού καταφυγίου κατά 130 περίπου μέτρα με εσωτερική κρηπίδωση, την ενίσχυση της θωράκισής του, την επίστρωση με δάπεδο από σκυρόδεμα των χερσαίων χώρων, την προμήθεια και τοποθέτηση φάρου, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου και τις απαιτούμενες εργασίες για τα υποέργα κοινής ωφέλειας (δίκτυα ΔΕΗ, ΟΤΕ, ύδρευσης).

Στο πλαίσιο της πολιτικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με στόχο την ανάπτυξη των παραλίων του Νομού Λάρισας, υλοποιήθηκαν έργα στον παραλιακό άξονα, συνολικού προϋπολογισμού που ξεπερνά τα 45 εκατομμύρια ευρώ, που χρηματοδοτήθηκαν από το Γ ΠΕΠ και το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ.

Ο Γενικός Γραμματέας, δήλωσε «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος καθώς σήμερα παρουσία του Υπουργού εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παπαληγούρα παραδίδουμε στους πολίτες ένα πρωτοποριακό έργο για το Νομό Λάρισας, που ανοίγει νέους ορίζοντες με πολλαπλή σημασία για τα παράλια του Νομού, αλλά και τη Θεσσαλία γενικότερα. Το Αλιευτικό Καταφύγιο Αγιοκάμπου είναι αποτέλεσμα μεγάλης και συντονισμένης προσπάθειας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που συνεργάστηκαν αρμονικά για την υλοποίησή του. Η Κυβέρνηση στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει όλες τις δράσεις, ώστε το έργο να είναι λειτουργικό για




όλους τους πολίτες. Κάθε μέρα γίνεται φανερό ότι ο σχεδιασμός μας και οι υποδομές που υλοποιήσαμε την τελευταία πενταετία για προσβασιμότητα, αναπλάσεις, ΣΧΟΟΑΠ και αλιευτικά καταφύγια δίνουν πνοή ανάπτυξης στα παράλια, αναδεικνύοντας παράλληλα νέες πλευρές της φυσιογνωμίας της Θεσσαλίας.»

















Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου