Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Βαγγέλης Πλεξίδας…από καρδιάς στο «This is… sportnight»


Άκρως απολαυστική ήταν η συνέντευξη που παραχώρησε στη Νέα Λέσχη και στην εκπομπή «This is… sportnight» το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΑΟ Τρίκαλα, Βαγγέλης Πλεξίδας.
Ο Γρηγόρης Καραμπούλας και ο Κώστας Τσέκλημας με τη βοήθεια των φίλων του ΑΟΤ, ανέκριναν στον μεγαλομέτοχο ο οποίος μίλησε για όλους και για όλα.



   


Αναλυτικά η συνέντευξη του Βαγγέλη Πλεξίδα:


Ο μεγαλομέτοχος με την κόρη του Έλενα


-Ποιες ομάδες προτιμά να βρει μπροστά του ο ΑΟ Τρίκαλα στα πλει οφ;
Θα ήθελα να είναι οι ομάδες όπως είναι αυτή τη στιγμή γιατί και ο Πανθρακικός αλλά και η Δόξα Δράμας μπορούν το κάτι παραπάνω



-Για το αν θα συνεχίσουν οι τιμές των εισιτηρίων να είναι φθηνές
Οι συγκυρίες είναι τέτοιες που ακόμη και αυτό το εισιτήριο είναι ακριβό. Αλλά για να βοηθηθεί η ΠΑΕ πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει μια τέτοια τιμή στα εισιτήρια


-Για την αποχώρηση των φιλάθλων στο 80ο λεπτό
Δεν ήταν σωστό. Κανένας φίλαθλος δε πρέπει να φεύγει ούτε ένα λεπτό νωρίτερα από το τέλος του αγώνα. Πρέπει να μένει για να χειροκρότει την ομάδα  γιατί αυτό έχουν ανάγκη οι παίκτες. Αυτό περιμένουν οι ποδοσφαιριστές. Αυτό τους εμψυχώνει και τους δίνει τη δύναμη να συνεχίσουν και στο επόμενο ματς.

-Αν ο ΑΟΤ βγει στην Α’ Εθνική θα παραμείνει ο Πλεξίδας  στην ομάδα και ως που φτάνουν τα όνειρά του για την ομάδα;
Δεν έχει σημασία σε αυτό το θέμα το αν ο ΑΟΤ βγει ή όχι στην Α’ Εθνική. Αυτό θα το απαντήσω το καλοκαίρι. Αν θελήσω να ασχοληθώ πραγματικά με τον ΑΟΤ θέλω να δω τον ΑΟΤ στην πρώτη 5αδα της Σούπερ Λίγκ. Αυτό όμως με φοβίζει. Δε θα ηρεμήσω ποτέ αν θα είμαι στις τελευταίες θέσεις του πίνακα. Αν ο ΑΟΤ ανέβει… δε πρόκειται να πέσει για τα επόμενα χρόνια. Θα είναι μια ομάδα σταθερή στην Σουπερ Λίγκα.

-Αν η ομάδα βγει στη Σουπερ Λιγκ.. και υποβιβαστεί, τι θα γίνει στη συνέχεια; Θα μπορέσει να ανταπεξέλθει;
Ο κόσμος να είναι σίγουρος ότι δεν θα υπάρξουν φαινόμενα του 2000. Ο ΑΟΤ είναι ένα μαγαζί που στήθηκε πολύ καλά και δε θα πέσει.

-Με την υπόθεση Πουρή τι γίνεται και πως θα κινηθεί ο ΑΟΤ;
Κοιτάξτε… αν είναι να πέσει ο Λεβαδειακός για να ανέβω εγώ Σουπερ Λιγκα… δε θα το κάνω ποτέ. Αν είναι όμως να πέσει ο Λεβαδειακός για να ανέβει άλλη ομάδα… να ξέρετε ότι δε θα το σταματήσω. Τα δικαστήρια θα αποφασίσουν την ώρα που πρέπει.
Για να πω την αλήθεια… δεν ήμουν κατηγορούμενος αλλά ένοιωσα κάπως έτσι όταν πήγα να καταθέσω. Τέλος καλό όμως… όλα καλα.

-Τι συμβαίνει με το βοηθητικό γήπεδο;
Σε ότι αφορά το βοηθητικό… ήρθαν κάποια λεφτά στον Δήμο Τρικκαίων. Η δημαρχεία όμως δεν πήρε σωστά τις μελέτες και το έργο σταμάτησε. Τα λεφτά που χρειάζονται αυτή τη στιγμή για να τελειώσει το γήπεδο είναι πάρα πολύ λίγα.
Το πρόβλημα μας όμως αυτή τη στιγμή δεν είναι το βοηθητικό, αν αποφασίσω να μείνω στην ομάδα, τα 50 στρέμματα που ανήκουν στον ΑΟ Τρίκαλα, αν η ομάδα ανέβει σουπερ λιγκα... θα γίνουν αθλητικό κέντρο. Αυτό το δηλώνω και το λέω.

-Ποιες οι σχέσεις του ΑΟΤ με τον Δήμο Τρικκαίων;
Ο δήμος αυτή τη στιγμή αποτελεί τη μεγάλη πληγή για τον ΑΟΤ. Σήμερα (σ.σ. την Δευτέρα) μίλησα με την κυρία Κάκλα και είδα μια συμπεριφορά ότι «αγαπάμε τον ΑΟΤ αλλά πρέπει να βοηθήσετε και εσείς τον Δήμο». Ειλικρινά πιστεύει κανείς ότι ένας παράγοντας θα μπορούσε να βοηθήσει  τον Δήμο; Εξάλλου μιλάμε για 2 παιχνίδια το μήνα μιας και δυνατότητες προπόνησης στο γήπεδο δεν υπάρχουν.
Να σας πω επίσης ότι ζήτησα να γίνει μια επανασπορά του χλοοτάπητα με δικά μου έξοδα και… ακόμη απάντηση δε πήρα.



-Για τις σχέσεις με την ΕΠΣΤ
Ζήτησα από την ΕΠΣΤ να μετακυλήσει το Κύπελλο και να το πάει δυο εβδομάδες πίσω για να είναι έτοιμο το γήπεδο μετά την επανασπορα και απάντηση δε πήρα. Η ΕΠΣΤ απλά θα μεταφέρει τον τελικό του Κυπέλλου στις 24 του μηνός.
Ακόμη και η ΕΠΣΤ είναι μακριά από τον ΑΟΤ. ΕΠΣΤ στα Τρίκαλα δεν υπάρχει. Για τις φορές που μετακινήθηκαν οι αγωνιστικές μετά από το αίτημα που κάναμε σαν ΑΟΤ… ήταν πιστεύω υποχρέωση της ΕΠΣΤ για να μεταφέρει τις αγωνιστικές
Και κάτι άλλο για την ΕΠΣΤ… Έχω τυπώσει 30.000 εισιτήρια για τα σχολεία αλλά η διοργανώτρια αρχή μας το απαγόρευσε λόγω καταγγελίας που έκανε η ΕΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ!!! Καταγγελίες ότι βάζουμε 5 ευρω εισιτήριο η όχι 10. Η ΕΠΣΤ τι πιστεύει; Ότι ο Πλεξίδας βάζει τα λεφτά στη τσέπη του, ότι κερδίζει τόσα πολλά;
Ούτε καν διαιτητές στη μικρή ομάδα του ΑΟΤ δε βάζει η ΕΠΣΤ και αναγκαζόμαστε να πληρώνουνε διαιτησία απο Λάρισα και από Καρδίτσα.

-Για τον απόλυση Βούζα από τον Λεβαδειακό
Δικαιώνεται ο κ. Βαζάκας που είπε ότι είναι μικρός σας προπονητής. Επίσης… προπονητές που γλείφουν τους προέδρους… δεν υπάρχουν στο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

-Πόσα χρήματα θα χρειαστούν για να φτιαχτεί το Στάδιο σε περίπτωση που ο ΑΟΤ ανέβει Α’ Εθνική;
Βασικά… δεν παίρνει άδεια το στάδιο έτσι όπως είναι σήμερα. Για το τι θα χρειαστεί… θα έρθει μια επιτροπή στις επόμενες ημέρες και θα μας πει τι πρέπει να αλλάξει. Μακάρι η ομάδα να ανέβει και θα το αλλάξουμε.


-Για τη μπουτικ της ομάδας
Είναι πολλά που πρέπει να γίνουν σε ότι έχει να κάνει με υποδομές και η μπουτίκ είναι ίσως το λιγότερο και το πιο εύκολο σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα. Είναι όμως όλα αυτά θέματα που είναι απαραίτητα για να μείνει η ομάδα στη Σουπερ Λίγκα, τα ζητά η διοργανώτρια αρχή.

-Για το αν υπάρξει κάποια μέριμνα για τις ομάδες πολιτών με χαμηλό εισόδημα (π.χ. άνεργους)
Όταν βρίσκομαι στην πόρτα… προσπαθώ να περάσω όσους πιο πολλούς μπορώ από άτομα που ξέρω ότι έχουν ανάγκη από χρήματα. Αν του χρόνου ανεβούμε.. θα υπάρξει μια καλύτερη οργάνωση και θα προσπαθήσουμε να αναλάβουμε μέριμνα για αυτό το θέμα.

-Ποια η σχέση με τους Σακαφλιάδες και αν γίνεται να αλλάξουν θύρα οι οργανωμένοι του ΑΟΤ
Είναι τα μόνο παιδιά που αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο. Βροχή, χιόνι… πάντα είναι κοντά στην ομάδα πληρώνοντας χρήματα από την τσέπη τους για αν είναι εκεί.
Σχετικά με το πέταλο… είναι εφικτό να γίνει. Οι οργανωμένοι πρέπει  να έχουν μια θύρα που είναι μόνο δική τους.

-Για συνεργασία με Αστέρα Τρίπολης;
Οι άνθρωποι που είναι στην ηγεσία της ομάδας είναι δυο παιδιά που συνδεόμαστε και φιλικά αλλά και επιχειρηματικά. Για να μη θεωρήσουν κάποιοι ότι ο Πλεξίδας μπορεί να πουλήσει τονίζω πως ο Πλεξίδας δε θα πουλήσει… θα χαρίσει αλλά σε κάποιον που θα συνεχίσει να βοηθά την ομάδα. Θα τη χάριζα σε έναν άνθρωπο τύπου Μπάκου από τη επόμενη μέρα κιόλας. Τυχαία ανέφερα το όνομα καθώς δεν υπάρχει περίπτωση ο κ. Μπάκος να φύγει από την Τρίπολη που είναι και η πόλη του.

-Για το θέμα των γραφείων και την αγορά πούλμαν από την ομάδα;
Τα γραφεία θα ανοίξουν τις επόμενες ημέρες σε όροφο προσβάσιμο. Για το πούλμαν όμως με προβληματίζει μια περίπτωση ατυχήματος. Ήθελα η ομάδα να πάρει ένα πούλμαν όταν ακόμη ήμασταν στη Δ’ Εθνική αλλά δε θέλω να γίνει ένα ατύχημα και να πέσουν όλα τα βάρη στην ΠΑΕ. Δε θέλω να έρθει κάποιος και να ζητήσει ευθύνες από την ΠΑΕ. Το να πάρει μια ΠΑΕ ένα λεωφορείο είναι απλό.

-Για τις καίριες και χρήσιμες μεταγραφές που έγιναν τον Δεκέμβρη;
Είμαι ο άνθρωπος που θέλω το τέλειο. Στη Δ Εθνική είχα κάνει 17 μεταγραφές τον Δεκέμβρη. Από τα λάθη μου όμως μαθαίνω και φέτος είχαμε ξεκαθαρίσει τους στόχους μας και τους πήραμε. Ο ΑΟΤ έκανε μεταγραφές πριν ακόμη ξεκινήσουν.

-Για το ξεκίνημά του στον ΑΟ Τρίκαλα
Μπήκα στον ΑΟΤ εντελώς φιλικά… Είχε ξεκινήσει ο κ. Γαντζούλας μαζί με το δήμαρχο. Επειδή όμως είμαι τελειομανής άνθρωπος… εκεί άρχισε το «πρόβλημα». Και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Τι έχω χάσει με την ενασχόληση μου με τον ΑΟΤ; Εχω χάσει πράγματα από τη δουλεια μου, έχω χάσει το μυαλό μου… δεν πιστεύω να έχω κερδίσει τίποτα.
Μιλάνε για ξέπλυμα χρήματος… μάλλον αυτός που το λέει αυτό μάλλον δε ξέρει από ποδόσφαιρο. Πέταμα χρήματος υπάρχει στο ποδόσφαιρο.
Πάντως χαίρομαι που ο κόσμος με πιστεύει αν και κάποιοι χθες (σ.σ. την Κυριακή) μέχρι το 45’ με αμφισβήτησαν. Όταν μπήκαν τα 4 γκολ άκουσα και το άλλο το καλό. «Ήταν απλή διαδικασία». Δεν ξέρω από ποδόσφαιρο αλλά στα 5 χρόνια που ασχολούμαι κατάλαβα πως η Ηλιούπολη ήρθε απλά να πάρει ένα αποτέλεσμα. Ευτυχώς βρέθηκε ο Ουέλιγκτον και έκανε το γκολ. Μετά από αυτό μπορούσε να βάλει ο ΑΟΤ άλλα… 35.

-Αν θα βγουν εισιτήρια διάρκειας για τα μπαράζ και σε τι τιμή;
Αν μου το ζητήσει ο κόσμος… θα χαμηλώσω την τιμή του εισιτηρίου. Αρκεί να γεμίσει το γήπεδο. Ο μόνος που μπορεί να πάρει αυτά τα τρια εντός έδρας παιχνίδια είναι ο κόσμος. Θα ακούσουμε τον σφυγμό του κόσμου και θα αποφασίσουμε.

-Για τον αν θα δώσει εισιτήρια στον Λεβαδειακο
Δεν υπάρχει περίπτωση καθώς ο κόσμος των Τρικάλων μπορεί να γεμίσει το γήπεδο μόνος του. Δε χρειαζόμαστε τους οπαδούς του Λεβαδειακου… που δεν υπάρχουν έτσι και αλλιώς.
Καλύτερα όμως όταν μιλάμε για Λεβαδειακό να λέμε ΠΑΕ Κομπότης.


-Τι νιώθει για τους παίκτες του ΑΟΤ
Για μένα και οι 23 ποδοσφαιριστές της ομάδες είναι Τρικαλινοί, τους θεωρώ παιδιά μου. Δεν έχει για μένα σχέση αν είναι τρικαλινός ή αφρικανός. Για αυτή την ξέφρενη πορεία ευθύνεται το γεγονός ότι οι παίκτες είναι σαν οικογένεια.

-Για τον Γιώργο Βαζακα
Ο φετινός Βαζάκας δεν έχει καμία σχέση με τον περσινό. Έχει «απογειωθεί» λίγο το τελευταίο διάστημα αλλά αυτό σας το λέει ο Πλεξίδας ότι έχει αλλαξει. Ίσως να οφείλεται τους συνεργάτες του, ίσως αυτός ωρίμασε, ίσως εγώ ωρίμασα… κάτι έχει αλλάξει φέτος. Πάντως χάσει – κερδίσει… ο Βαζάκας θα είναι προπονητής του ΑΟ Τρίκαλα.

-Σχετικά με το ποιοι παίκτες θα μπορούσαν να παίξουν στη Σούπερ Λίγκα.
Θεωρώ ότι με δυο τρεις προσθήκες η συγκεκριμένη ομάδα θα μπορούσε να κάνει μια αρκετά καλή πορεία. Δε θα συζητούσαμε για να πέσει. Μπορείτε να πάρετε παράδειγμα από τον Ολ. Βόλου. Δεν άλλαξε ιδιαιτέρα την ομάδα και είναι στην 5η θέση.

-Για τον Αχιλλεά Μπέο και την συμπάθειά του για τον ΑΟΤ;
Έχουμε ένα κοινό ότι και οι δυο είμαστε δυναμικοί και παρορμητικοί. Πάρα πολύ ζηλεύουν τον ΑΟ Τρίκαλα. Στα στέκια των Αθηνών ακούγονται πολλά για την ομάδα μας. Μπράβο στον κ. Μπέο που αναγνωρίζει τον ΑΟΤ, όχι εμένα αλλά τον ΑΟΤ.

-Για τον Σάκη Καρατζουνη
Είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι. Ο κ Πλεξίδας είναι άνθρωπος που  μπορεί να μιλά στην Ασκλήπιού με τον οποιονδήποτε αλλά πέρα από αυτό ο Πλεξίδας είναι και μια προσωπικότητα εκτός από το ποδόσφαιρο. Ο Πλεξίδας έχει εδώ  μια δουλειά και μια επιχείρηση.
Ο Πλεξίδας, πέρα από τα Τρίκαλα, είναι ο άνθρωπος που τον θεωρούν τρελό επειδή δεν έχει ανάγκη το ποδόσφαιρο. Γι αυτό ο ΑΟΤ δε θα αδικηθεί ούτε την τελευταία ημέρα του πρωταθλήματος

-Για το αν η ομάδα πρέπει να παραμείνει μια σεζόν στη Β’ και μετά να ανέβει;
Όταν δε βγήκε η ομάδα την πρώτη χρονιά από το Περιφερειακό… μπορούσα να πάρω το πιστοποιητικό από τον Ολ. Βόλου. Δεν το πηρα όμως επειδή πίστευα ότι πρέπει να χτίσεις την ομάδα από το «μηδέν». Αυτό δεν υπάρχει πλέον στο ποδόσφαιρο. Μακάρι ο ΑΟΤ να είχε βγει από χθες.

-Ποια η σχέση του με το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό πριν ασχοληθεί με τον ΑΟΤ;
Ήμουν αθλητής του στίβου με προπονητές του κ. Καϊκη και Σουλα αλλά σταμάτησα για να ασχοληθώ με την επιχείρηση του πατέρα μου. Για το ποδόσφαιρο… η πραγματικότητα είναι ότι όταν είχε ποδόσφαιρο στις καφετέριες… έψαχνα να βρω καφετέρια που δεν έπαιζε ποδόσφαιρο στην τηλεόραση

-Ποια η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο;
Για αυτό θα ήθελα να πω ένα πράγμα… Ο Πιλάβιος προσπαθεί να φτιάξει το ποδόσφαιρο. Η διοίκηση Πιλάβιου είναι αυτή που θα ξεκαθαρίσει το ποδόσφαιρο καθώς κάνει τη πολύ μεγάλη διαφορά από τους προηγούμενους.

Κλείνοντας ο μεγαλομέτοχος του ΑΟΤ τόνισε πως…
«Δε θα αφήσω ποτέ να διαλυθεί ο ΑΟ Τρίκαλα γιατί είναι δημιούργημά μου. Αν αντέξω θα μείνω. Δε μιλάω για το οικονομικό, μιλάω για το ψυχολογικό γιατί αυτό που τραβάω κάθε 90λεπτο σε κάθε μπουθ... δε πληρώνεται. Θέλω τους φιλάθλους κοντά στον ΑΟ Τρίκαλα. Ο Πλεξίδας είναι ΑΟΤ και πάνω απ’ όλα φίλαθλος»



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου