Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Τρικαλινά νέααααα...


Οι ειδήσεις που θα διαβάσετε δεν είναι αποκλειστικές, αντιγράφησαν με την προσφιλή μέθοδο clopy paste για να είστε ενήμεροι. Και να μην τις διαβάσετε, δεν χάνετε τίποτα...





Συγκέντρωση και πορεία αντιεξουσιαστών στα Τρίκαλα



Ανάλογες σκηνές με εκείνες που διαδραματίστηκαν το περασμένο Απρίλιο εκτυλίχτηκαν χθες στην πόλη των Τρικάλων με την εμφάνιση αντιεξουσιαστών σε κεντρικές οδούς της πόλης.
Για μια ακόμη φορά οι Τρικαλινοί στην θέα των αντιεξουσιαστών εξέφραζαν την απορία τους, βλέποντας τους ελάχιστους νεαρούς να συγκεντρώνονται στην πλατεία Ρ. Φεραίου της πόλης και λίγο αργότερα να πραγματοποιούν πορεία δια μέσου κεντρικών οδών της πόλης.


Η πορεία ολοκληρώθηκε χωρίς να προκύψουν προβλήματα, υπό την διακριτική πάντα παρουσία αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων που βρισκόταν σε ετοιμότητα.



Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο Δήμαρχος Τρικκαίων Μιχάλης Ταμήλος


Αναβαθμίζεται η οδός Καλαμπάκας

Η αναβάθμιση της οδού Καλαμπάκας είναι το πρώτο έργο του δήμου Τρικκαίων που θα τρέξει μέσα από το ΕΣΠΑ 2007-2013.


Την περασμένη Παρασκευή ο δήμαρχος Μιχάλης Ταμήλος επισκέφτηκε τη γενική γραμματέα της περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Καλλιόπη Γερακούδη και στη συνάντηση που είχαν εξεταστήκαν τα θέματα που αφορούν το δήμο Τρικκαίων και στη συνέχεια παρουσία της Διαχειριστικής Αρχής, τα προς ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας έργα του δήμου.


Στη συνάντηση εξεταστήκαν τα θέματα που αφορούν στο Δήμο Τρικκαίων και στη συνέχεια παρουσία της Διαχειριστικής Αρχής τα προς ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας έργα του Δήμου.



Παρέμβαση Χάιδου για τις ζημιές στις καλλιέργειες

Παρέμβαση στην ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το επείγον και σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί, κυρίως των περιοχών Βασιλικής και Μεγάρχης αλλά και άλλων περιοχών της Καλαμπάκας έκανε ο τρικαλινός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Χάιδος.



Στη δεκάδα το ΤΕΙ Δομικών!


Το τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων του ΤΕΙ Λάρισας, που εδρεύει στα Τρίκαλα, συγκαταλέγεται μέσα στα 10 δημοφιλέστερα τμήματα των ΤΕΙ της χώρας.

 Αυτό αναφέρεται σε σχετικό ρεπορτάζ του «Έθνους», σύμφωνα με την επεξεργασία των μηχανογραφικών δελτίων. Μάλιστα, τόσο το συγκεκριμένο τμήμα, όσο και τα υπόλοιπα έχουν χαμηλές σχετικά βάσεις και για αυτό το λόγο προτιμήθηκαν από αρκετούς υποψήφιους.



Κοινό μέτωπο εργαζομένων για Ε65

Έκδηλη είναι η ανησυχία των εργαζομένων στα εργοτάξια του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας Ε65 μετά την αιφνιδιαστική αποχώρηση της ισπανικής εταιρείας Ferrovial στα τμήματα της οδού από Καρδίτσα έως το Μεγαλοχώρι Τρικάλων.


Οι 500 περίπου εργαζόμενοι θα βρεθούν στο δρόμο, με την εταιρεία να σταματά τις εργασίες υποστηρίζοντας ότι το ελληνικό δημόσιο δεν καταβάλλει τη δική του συμμετοχή στο έργο.
Μπροστά σε αυτή τη δυσμενή εξέλιξη οι εργαζόμενοι μαζεύτηκαν σήμερα στο χώρο του εργοταξίου, στην Καρδίτσα και αποφάσισαν να προχωρήσουν στη συγκρότηση μιας πενταμελούς επιτροπής αγώνα, αποτελούμενη από εργαζόμενους του χώρους καθώς επίσης και στην αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων τους.


Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

Διεκδικούμε:

● την εξόφληση και την απόδοση όλων των οφειλών των τελευταίων μηνών στους εργαζόμενους
● κανείς εργαζόμενος να μην απολυθεί. Το έργο να συνεχιστεί  απρόσκοπτα
● εξουσιοδοτούμε την πενταμελή επιτροπή αγώνα να θέσει τα αιτήματά μας σε κάθε αρμόδιο (Εργατικά Κέντρα, Σωματεία Εργαζομένων, Επιθεώρηση Εργασίας, Δήμαρχοι, Νομάρχες, Περιφερειάρχη) και να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ανάδειξη και επίλυση του προβλήματος.
Συμπληρώνουν επίσης ότι «η αποχώρηση αυτή θα έχει ως  αποτέλεσμα το κλείσιμο των αντίστοιχων εργοταξίων στις περιοχές αυτές και κατ’ επέκταση την απόλυση όλου του προσωπικού το οποίο εργαζόταν σ’ αυτή. Μετά την εξέλιξη αυτή αντίστοιχες είναι και οι διαδικασίες οι οποίες ακολουθήθηκαν και στην εταιρεία που συμμετέχει ως υπεργολάβος (ΕΛΤΕΡ) η οποία ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι θα σταματήσει τις εργασίες, με αποτέλεσμα εκατοντάδες εργαζόμενοι να βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα και την απειλή της ανεργίας».
Ανήσυχος για τις εξελίξεις εμφανίζεται και ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχ. Ταμήλος ο οποίος σε δηλώσεις του στην «Ε» τόνισε ότι θα επιδιώξει αύριο να συναντηθεί με του εργολάβους του έργου για να πληροφορηθεί από κοντά τι συμβαίνει και πως μπορεί να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα.



Πάνδημα κηδεύτηκε ο Θύμιος Βαρδούλης


Στον Ιερό Ναό Παναγίας Επισκέψεως Τρικάλων τελέστηκε σήμερα το πρωί η κηδεία του 64χρονου πολιτικού μηχανικού Ευθύμιου Βαρδούλη, που απεβίωσε ξαφνικά τα ξημερώματα της Κυριακής.

Πάνδημη η κηδεία του Θύμιου Βαρδούλη Πολύς κόσμος, συγγενείς και φίλοι του εκλιπόντα ήταν εκεί για το τελευταίο αντίο και συνόδευσαν την εκφορά του στην τελευταία του κατοικία στο Α’ νεκροταφείο Τρικάλων. 







Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου