Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Αχιλλέας Κανταρτζής - Χαιρετισμός στην συνεστίαση της Καλαμπάκας


Σε σύντομο χαιρετισμό του  σε συνεστίαση της Κομματικής Οργάνωσης του ΚΚΕ στην Καλαμπάκα, ο Αχιλλέας Κανταρτζής, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ μετά τις καθιερωμένες ευχές με αφορμή το νέο έτος στην συνέχεια  ανάμεσα σε άλλα είπε και τα εξής:




« Το 2011 πρέπει να γίνει η χρονιά της ανασύνταξης και της αντεπίθεσης του κινήματος. Αντεπίθεση  όχι μόνον για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα, αλλά σε τελευταία ανάλυση να θέσει σαν στόχο την αλλαγή σε επίπεδο εξουσίας.

…   Όλα  τα μέτρα και αυτά  που αναφέρονται στο μνημόνιο και αυτά που έρχονται, οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις  των εργαζομένων στον ιδιωτικό, στον  δημόσιο τομέα και τις πρώην ΔΕΚΟ, οι αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση, η λεγόμενη απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων οι ιδιωτικοποιήσεις  είναι αλλαγές που στοχεύουν στην ενίσχυση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων, του μεγάλου κεφαλαίου. Πρέπει να σημάνει κυριολετικά συναγερμός μέσα στους εργαζόμενους. Με στήριγμα τις λαϊκές επιτροπές που δημιουργούν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ η ΟΓΕ  να δοθεί μάχη γειτονιά την γειτονιά, σε κάθε επιχείρηση  για να μην περάσουν τα μέτρα που θα μας οδηγήσουν στην βαρβαρότητα.

Τα μέτρα αυτά μόνον  βάσανα και εξαθλίωση   που δεν την χωράει σήμερα ο νούς μας θα φέρουν στον λαό. Δεν πρόκειται να βγάλουν την χώρα από την κρίση. Υπάρχει άλλωστε και η εμπειρία των άλλων χωρών. Και εκεί που εφαρμόσθηκαν από χρόνια δεν εμπόδισαν την κρίση. Για παράδειγμα η Ιρλανδία που ήταν ο πρωταθλητής στην πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και σήμερα παραδέρνει στην πιο βαθειά κρίση. Γιατί η κρίση είναι κρίση του συστήματος, κρίση του καπιταλισμού.

Επομένως δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες. Θα έχουμε συνέχεια με νέα αντιλαϊκά μέτρα  και το 2012 και το 2014 είτε με αναδιάρθρωση του χρέους είτε με επιμήκυνση  είτε με ευρωομόλογο. Όποιο μείγμα πολιτικής και αν ακολουθήσουν είτε αυτό που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση, είτε αυτό που προτείνει η ΝΔ, είτε αυτό που προτείνουν τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, είτε αυτό που μπορεί να προκύψει με ένα ανακάτωμα,  σε όλες τις περιπτώσεις,  είναι  οι εργαζόμενοι και  ο λαός  που θα πληρώσει τα σπασμένα. Είναι φανερό σήμερα ότι δεν υπάρχει τρόπος να λυθούν τα προβλήματα σήμερα με τις συνταγές του παρελθόντος. Τα περιθώρια ελιγμών που είχαν στο παρελθόν σήμερα δεν υπάρχουν.

Δεν υπάρχει πλέον δρόμος που τα πίσω. Πρέπει να κοιτάμε μπροστά.
 Είναι πολλοί αυτοί σήμερα που  αναρωτιούνται: Υπάρχει διέξοδος; Υπάρχει άλλος δρόμος; Το ΚΚΕ απαντάει ΝΑΙ υπάρχει διέξοδος. Οι εργαζόμενοι μπορούν  να ζήσουν μια καλύτερη ζωή με σύγχρονα δικαιώματα όταν θα γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία τα μεγάλα και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής και θα λειτουργούν με κεντρικό σχεδιασμό αξιοποιώντας και στηρίζοντας τους συνεταιρισμούς των μικροπαραγωγών στην πόλη και στο χωριό. Αυτός είναι ο δρόμος που συμφέρει τον λαό μας. Είναι ο δρόμος της Λαϊκής Εξουσίας.   
Το ζήτημα επομένως δεν είναι να αλλάξει απλά κυβέρνηση, αλλά να αλλάξει η τάξη που έχει την εξουσία. Αυτόν τον στόχο πρέπει να προβάλει και να αναδείξει το κίνημα δένοντας τους αγώνες του σήμερα για να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα με τον αγώνα για αλλαγή σε επίπεδο εξουσίας. Σε αυτήν την προοπτική μπορούν να πάρουν άλλη δυναμική και οι αγώνες των εργαζομένων.

Έχουμε εμπιστοσύνη στις αστείρευτες δυνάμεις της εργατικής τάξης και του λαϊκού κινήματος. Με τον συντονισμένο και οργανωμένο αγώνα θα ξεδιπλώσουν τις αρετές που κρύβουν μέσα τους και θα δώσουν νικηφόρα αυτόν το πόλεμο για να ανοίξει ο δρόμος σε καλύτερες μέρες.»




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου