Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Ν. Λέγκας: Άστοχη η οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης του Ε65


Ο βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. Ν. Λέγκας με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα του Αθηναϊκού Τύπου, αλλά και τις σημερινές δηλώσεις του αρμόδιου Υφυπουργού, για το μέλλον του οδικού άξονα Κεντρικής Ελλάδος (Ε65) και τον κίνδυνο διακοπής των εν εξελίξει έργων στους αυτοκινητόδρομους που κατασκευάζονται με συμβάσεις παραχώρησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:





«Πριν από μια εβδομάδα στα εγκαίνια της σήραγγας της Γκρόπας, μετέφερα τον προβληματισμό και την ανησυχία μου στον αρμόδιο Υφυπουργό Υποδομών κ. Μαγκριώτη, τονίζοντας ότι μια πιθανή επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης για τον οδικό άξονα Κεντρικής Ελλάδος (Ε65)-με δεδομένη την αλλαγή της στάσης των χρηματοπιστωτικών οργανισμών που χρηματοδοτούν το έργο, εξαιτίας των νέων οικονομικών συνθηκών που διαμορφώνει η κρίση-θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου με πιο πιθανή κατάληξη τη ματαίωση του μεγάλου αυτού αναπτυξιακού έργου.

Δυστυχώς, λίγες μέρες αργότερα, τα δημοσιεύματα έγκριτων εφημερίδων αλλά και οι δηλώσεις του κ. Υπουργού, έρχονται να επιβεβαιώσουν τους φόβους που εκφράσαμε.

Με βάση όλα αυτά, το Δημόσιο θα πρέπει να είναι πιο επιφυλακτικό απέναντι σε όσους θα ήθελαν να ανοίξουν το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης.

Παράλληλα, οφείλουν όλοι να καταλάβουν ότι η τυχόν επαναδιαπραγμάτευση θα σηματοδοτήσει την επιβράδυνση ή και τη ματαίωση των εργασιών καθ’ όσον οι απαιτούμενες γι’ αυτό το σκοπό διαδικασίες (πρόσληψη συμβούλων, διαδικασίες αναθεώρησης των όρων της σύμβασης, έγκριση από τη Βουλή) είναι αμφίβολο αν θα ολοκληρωθούν εντός του 2012.

Και όταν, επιπροσθέτως, υπάρχει ο κίνδυνος να οδηγηθούν  οι διαπραγματεύσεις  σε αδιέξοδο, με άμεσο αποτέλεσμα τη διάλυση της σύμβασης και στην καλύτερη περίπτωση την επαναπροκήρυξή της, σε μια περίοδο, που λόγω της κρίσης, είναι αμφίβολο αν θα υπάρξει ενδιαφέρον για το έργο.




Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου